Meniu Închide

3 trucuri simple pentru a adormi ușor bebelușul nou-născut

În calitate de fotograf de nou-născuți, de-a lungul timpului am descoperit câteva tehnici simple, dar extrem de eficiente, pentru a adormi bebelușii în timpul sesiunilor foto. M-am gândit sa împărtășesc cu voi aceste trucuri pentru ca sunt sigura ca pot fi de mare ajutor și pentru voi, dragi viitori părinți, care căutați modalități de a vă ajuta micuțul să adoarmă mai ușor.

Iată trei dintre metodele care vă vor transforma rutina de culcare a bebelușului într-un moment liniștit și relaxant.

sedinta-foto-nou-nascuti-bebelusi-bucuresti-fotograf-madalina-vasile
Cum sa adormi bebelușul nou-nascut
  1. Ca să adormi ușor bebelușul, mângâie-l ușor pe frunte

Un truc simplu, dar foarte eficient, este să mângâi bebelușul ușor pe frunte, tâmple și între ochi. Această mișcare fină și repetitivă are un efect calmant, ajutând bebelușul să se relaxeze și să adoarmă. Presiunea ușoară și ritmică imită senzația de siguranță și confort pe care micuțul o simțea în pântecul mamei. Pielea lui fină este împânzită de terminații nervoase care răspund imediat la aceste mângâieri delicate, trimițând semnale de calmare către creier. Această tehnică nu doar că liniștește bebelușul, dar poate, de asemenea, să întărească legătura emoțională dintre părinte și copil.

Este important să menții o atmosferă liniștită în timpul acestui ritual, evitând luminile puternice și zgomotele bruște, pentru a crea un mediu propice somnului.

Această metodă poate fi combinată cu următoarele două tehnici de calmare pentru a maximiza efectul relaxant. De-a lungul timpului, bebelușul va asocia aceste gesturi și sunete cu momentul de somn, facilitând astfel o rutină de culcare sănătoasă și plăcută.

sedinta-foto-nou-nascuti-bebelus-bucuresti-fotograf-madalina-vasile
Cum sa adormi ușor bebelușul nou-născut
  1. Utilizează Zgomotul Alb

Zgomotul alb este o altă metodă eficientă pentru a adormi un nou-născut. Aceste sunete imită mediul intrauterin, un loc plin de zgomote constante și liniștitoare, cum ar fi bătăile inimii mamei sau fluxul sanguin. Folosește un dispozitiv de zgomot alb sau o aplicație pe telefon! Astfe, poți recrea această atmosferă familiară pentru bebelușul tău. Acest tip de zgomot blând poate reduce stimulii exteriori care ar putea deranja somnul bebelușului, ajutându-l să se liniștească și să adoarmă mai ușor.

sedinta-foto-nou-nascuti-bucuresti-bebelusi-fotograf-madalina-vasile
Cum sa adormi ușor bebelușul nou-născut
  1. Înfașă bebelușul

Înfășatul este o tehnică veche. Este și foarte eficientă în a ajuta bebelușii să se relaxeze și să doarmă mai bine. Prin înfășare, recreezi senzația de siguranță și confort din pântecul mamei. Această metodă ajută la prevenirea reflexului Moro, cunoscut și ca reflexul de tresărire, care poate trezi bebelușul brusc. Înfășatul împiedică totodată mișcările necontrolate ale mâinilor, care ar putea să-l sperie sau să-l trezească. Un bebeluș înfășat corespunzător se simte mai protejat și mai calm, ceea ce facilitează adormirea.

Atunci când este înfășat însă, nu lăsa bebelușul nesupravegheat și asigură-te că îl poziționezi întotdeauna pe spate pentru a preveni riscul de sufocare. De asemenea, asigură-te că pătura de înfășat nu este prea strânsă, pentru a permite o bună circulație a aerului și pentru a nu restricționa mișcările naturale ale șoldurilor. Este esențial să verifici în mod regulat temperatura bebelușului pentru a te asigura că nu se supraîncălzește.

Pe măsură ce bebelușul crește și începe să se rostogolească, de obicei în jurul vârstei de patru până la șase luni, este momentul să oprești înfășatul pentru a permite libertatea de mișcare și pentru a preveni eventualele pericole. În acest stadiu, poți trece treptat la saci de dormit pentru bebeluși, care oferă confort și siguranță fără a restricționa mișcările.

sedinta-foto-nou-nascut-bebelusi-bucuresti-fotograf-madalina-vasile
Cum sa adormi ușor bebelușul nou-născut

Aceste tehnici folosite la ședința foto de nou-născuți, sunt de mare ajutor pentru a menține micuții liniștiți și relaxați în timpul sesiunilor foto. Sunt sigură că ele vor fi la fel de utile și pentru voi, viitorii părinți, în rutina zilnică de culcare a bebelușului vostru.

Încercați-le și bucurați-vă de momentele liniștite și pline de dragoste alături de micuțul vostru!

sedinta-foto-nou-nascuti-bebelusi-studio-bucuresti-fotograf-madalina-vasile
Cum sa adormi ușor bebelușul nou-nascut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la mvphotography.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: