Meniu Închide

Ședința foto de nou-născut: bebelușii mai mari de 2 săptămâni

Ședință foto bebeluși mai mari: sunt bebelușii de peste 2 săptămâni prea mari pentru a fi fotografiați ca nou-născuți?

 

Ești pe cale să devii părinte și te gândești la ședința foto pentru bebelușul tău? Este important să știi că există o perioadă optimă pentru a face astfel de fotografii.

Iar cea mai bună perioadă pentru o ședință foto cu bebelușul nou-născut este în primele 14 zile de la naștere.

Cu toate acestea, dacă, așa cum se întâmplă în multe familii, începi să cauți un fotograf când bebelușul tău are deja peste 2 săptămâni, să știi că încă există opțiuni disponibile.

Acest articol este pentru toți părinții care doresc să facă o ședință foto pentru bebelușul lor puțin mai mare de 2 săptămâni.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-studio-madalina-vasile-fotograf-03

De ce ar putea rata unele familii primele 2 săptămâni pentru fotografiile cu bebelușul lor?

Există diverse motive pentru care unele familii ar putea rata această fereastră de 2 săptămâni:

  • Au petrecut mai mult timp în spital, deoarece mama sau bebelușul au avut nevoie de îngrijiri suplimentare după naștere.
  • Au avut un copil prematur, ceea ce a determinat o ședere prelungită în spital.
  • Fotograful nu a fost disponibil la momentul potrivit sau ședința a fost amânată din cauza unei urgențe.
  • Părinții nu au putut planifica sau aranja ședința înainte ca bebelușul să se nască, din cauza lipsei de timp sau a unui program aglomerat.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-studio-madalina-vasile-fotograf-04

De ce sunt primele 2 săptămâni importante?

Perioada de 2 săptămâni este preferată, dar nu este obligatorie pentru o ședință foto cu nou-născutul. De obicei, bebelușii sub 2 săptămâni sunt mai ușor de fotografiat pentru ca dorm profund pentru perioade mai lungi. Sunt foarte maleabili, le place să fie așezați in poziții asemănătoare poziției fetale ceea ce îi face să se simtă confortabil în diferite poziții pentru fotografiile cu nou-născuți.

Bebelușii mai mari de 2 săptămâni devin de obicei mai alerți, rămân treji pentru perioade mai lungi, se întind, nu mai stau în poziția fetală și cresc în dimensiuni. Prin urmare, există șanse mai mici să pozeze în anumite poziții și să rămână adormiți pe tot parcursul ședinței foto.

De aceea, fotografii specializați în fotografia de nou-născut  preferă să fotografieze nou-născuții în primele două săptămâni. Asta înseamnă că părinții au o șansă mai mare să obțină tipurile de fotografii prezentate în portofoliu.

Există vreo diferență în ședințele foto după 2 săptămâni?

Ședința foto cu un bebeluș în vârstă de 2-3 săptămâni durează de obicei mai mult decât cea cu cei sub 2 săptămâni, deoarece bebelușii mai mari sunt mai atenți și rămân treji pentru o perioadă mai lungă. De asemenea, unii bebeluși s-ar putea să nu se simtă confortabil în pozițiile specifice fotografiei cu nou-născuți.

Un alt impediment în reușita ședinței foto sunt colicile. De regulă, după primele două săptămâni apar colicile, care sunt foarte dureroase. Bebelușul se calmează foarte greu, lucru care poate prelungi timpul acordat ședinței foto sau chiar poate face fotografierea imposibilă.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-studio-madalina-vasile-fotograf-05

Cum putem totuși să obținem cele mai bune fotografii?

Cu toate acestea, vestea bună este că mulți bebeluși încă dorm bine până pe la 3 săptămâni.

Dacă bebelușul tău are mai mult de 2 săptămâni, poți avea următoarele opțiuni:

  1. Optezi pentru o ședință foto cu bebelușul așezat în poziții naturale: pe spate, în brațele voastre, înfășat lejer, etc
  1. Realizează o ședință foto Baby (6-9 luni): Bebelușii de 6 luni sau mai mari sunt mai stabili, își țin capul ferm, pot zâmbi și reactiona, fac bine contact vizual cu camera foto. Acesta este un moment perfect pentru a fotografia bebeluși și este destul de popular printre familiile care au ratat șansa unei ședințe foto de nou-născut.

Iată o sesiune foto cu o bebelușă mai mare de două săptămâni. Această micuță avea 8 săptămâni și nu a dormit prea mult. Fotografiile nu sunt exact ca cele dintr-o ședință foto cu un nou-născut de 2 săptămâni, dar tot sunt drăguțe și cu siguranță părinții le iubesc.

ședință foto bebeluși mai mari

ședință foto bebeluși mai mari
ședință foto bebeluși mai mari

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-studio-bucuresti-madalina-vasile-fotograf- (8)

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-studio-madalina-vasile-fotograf-08

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-studio-madalina-vasile-fotograf-09

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la mvphotography.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: