Meniu Închide

Top 3 lucruri despre fotografia de nou-născut

Top 3 lucruri despre fotografia de nou-născut pe care ar trebui sa le știi

 1. Sesiunea foto de nou-născut se rezervă încă din timpul sarcinii.

Adesea, clienții mei îmi spun: „Știu că te contactez cam devreme, dar…” Adevărul este că că nu e niciodată prea devreme să-ți rezervi sesiunea foto pentru bebelușul tău nou-născut.

În primul rând, fotografii specializați in fotografia de nou-născut tind să fie rezervați cu săptămânile sau chiar cu luni înainte. Eu accept un număr limitat de clienți pe lună din câteva motive.
Primul motiv este să mă asigur că am suficientă flexibilitate pentru a-i putea acomoda pe bebelușii care vin mai devreme sau mai târziu.
Al doilea motiv este să-mi permită să ofer o experiență deosebită clienților mei, care include proiectarea sesiunii, desfășurarea sesiunii și livrarea fotografiilor. Acest nivel de serviciu nu ar fi posibil dacă aș accepta un număr mare de clienți sau aș opera într-un model de afaceri „la volum”.
Prin urmare, rezervarea sesiunii din timpul sarcinii te asigura că pot acomoda programarea sesiunii foto in funcție de data nașterii bebelușului tău.

În al doilea rând, rezervarea în acest moment evită posibilitatea foarte reală de a trebui să te chinui să găsești un fotograf mai târziu, după ce bebelușul se naște.
Deasemenea, poate fi dificil sau chiar imposibil să găsești un fotograf în ultimul moment. Personalizarea unei sesiuni poate deveni astfel o provocare mai mare, deoarece există mai puțin timp pentru a o planifica cu atenție.
Este bine sa căutați un fotograf cu al cărui stil sa rezonați cu mult timp înainte ca bebelușul să apară. În acest fel va putea oferi nivelul de serviciu pe care îl doriți și cu care vă simțiți confortabil.
Aveți suficiente lucruri de făcut în primele două săptămâni de viață ale noului vostru bebeluș. Nu adăugați stresul de a încerca să vă găsiți un fotograf în ultimul moment.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-bucuresti-madalina-vasile-03
Ședința foto nou-născut

2. Ședința foto de nou-născuți este de preferat sa se realizeze în primele doua săptămâni de la naștere

Primele două săptămâni reprezintă perioada care oferă unui fotograf profesionist de nou-născuți cea mai mare libertate. Bebelușii sunt flexibili, dorm mult, inca nu au colici, iar pielea lor nu este încă afectata de acneea bebelușului. Acestea sunt componente critice pentru o sesiune foto de succes.

Desigur, fotografiile de nou-născut pot fi realizate și după aceste două săptămâni, dar șansele de a crea imagini clasice ale unui bebeluș  poziționat in acele poziții specifice fotografiei de nou-născut devin mai dificile pe măsură ce bebelușii cresc.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-bucuresti-madalina-vasile-05
Ședința foto nou-născuți

3. Nu ar trebui sa încercați sa faceți voi ședința foto de nou-născut, daca nu aveți o pregătire în acest domeniu

Dacă decideți, din orice motiv, să faceți singuri pozele bebelușului dvs., ar trebui să luați în considerare următoarele:

SIGURANȚA:

Pentru motive de siguranță, nu ar trebui să încercați să recreați anumite poziții cu bebelușul  nou-născut pe care le-ați văzut la alți fotografi, daca nu aveți o pregătire în lucrul și manevrarea bebelușilor nou-născuți.

Multe poziții în fotografia de nou-născuți sunt compuse, ceea ce înseamnă că sunt create din mai multe imagini care sunt combinate mai târziu în editare, în Photoshop.

Și nu este vorba doar despre cele evidente, cum ar fi un bebeluș dormind pe o creangă de copac în pădure, ci și despre alte poziții, cum ar fi „froggy pose”, când un bebeluș este înclinat înainte și pare să își țină capul în mâini.

Aproximativ 25% din greutatea unui bebeluș este în cap, iar distribuția acestei greutăți poate afecta modul în care este poziționat în siguranță. Fotografii de nou-născuți au experiență și pregătire în poziționare, ceea ce este critic pentru siguranță.

În plus, nu toți bebelușii tolerează toate pozițiile – deci doar pentru că ați văzut un posing realizat cu un alt bebeluș nu înseamnă că bebelușul dvs. va merge natural în acea poziție.

Fotografii de nou-născuți profesioniști testează flexibilitatea bebelușului înainte de a încerca  o poziție. Confortul și siguranța bebelușului sunt prioritățile mele de top, deci dacă un bebeluș se opune unei poziții, trec la următoarea.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-bucuresti-madalina-vasile-06
Ședința foto nou-născuți
ECHIPAMENTUL:

Un alt aspect de luat în considerare când alegi să faci tu pozele este legat de echipament.

Majoritatea fotografilor specializați fotografia de nou-născuți au o mulțime de ținute pentru bebeluși, bentițe, căciulițe, accesorii și multe alte obiecte necesare pentru o ședință foto sigură și stilizată. În general, aceste elemente sunt costisitoare și, în ansamblu, pot ajunge la mii de lei.

Bineînțeles, ai putea să cumperi și tu câteva dintre aceste obiecte, dar nu ar fi o cheltuială suplimentară, pe niște obiecte pe care nu le vei mai folosi apoi?

Fotografii specializați în fotografia de nou-născuți au acoperit deja toate aceste detalii pentru a crea portrete profesionale ale bebelușilor.

Un alt sfat pe care îl oferim: nu ruga pe cineva să îți facă poze doar pentru că are un aparat de fotografiat mai bun decât al tău.

Dacă îți dorești să creezi portrete profesionale ale bebelușului tău, cerând ajutorul cuiva care are un aparat de fotografiat mai bun decât tine nu este suficient. De obicei, aceste persoane nu vor avea:

  • obiectivul potrivit;
  • cunoștințe despre modul de a manipula lumina și expunerea pentru a fotografia copilul în mod corespunzător;
  • cunoștințe despre setările aparatului (există zeci de setări);
  • cunoștințe despre cum să editezi imaginea și să prelucrezi pielea nou-născutului în mod corespunzător;
  • cunoștințe despre cum să pregătești fișierul pentru vizualizare online sau pentru imprimare
sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-bucuresti-madalina-vasile-04
Ședința foto nou-născut
SPECIALIZAREA:

Fotografii, indiferent dacă sunt amatori sau profesioniști, au de obicei o specializare într-un domeniu (portret, produs, peisaj, etc).

Este o greșeală să se creadă că un fotograf ar trebui să poată fotografia diferite subiecte în mod implicit. Acesta este un mare neadevăr.

Fiecare subcategorie de fotografie necesită propriul echipament (aparat foto/obiective/adaptoare/etc.), educație și tehnici de editare.

Specialitatea mea este fotografia de familie (maternitate, nou-născuții, copii) si portret. Mai experimentez și în alte domenii, dar fotografia de familie si portret sunt cele în care sunt specializată.

Potrivit  standardelor mele, dacă cineva ar dori să mă angajeze să fotografiez un eveniment sportiv, ar trebui să refuz. Motivul este acela ca nu am echipamentul sau experiența necesară pentru a oferi rezultate profesionale.

Și în ceea ce privește fotografia de nou-născuți – la fel de importante ca abilitățile fotografice necesare sunt abilitățile de poziționare și liniștire a nou-născuților.

Poziționarea unui nou-născut nu este ușoară – necesita timp, experiență și pregătire pentru a o face bine și în siguranță.

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-bucuresti-madalina-vasile-07
Ședința foto nou-născuți

Daca ești in căutarea fotografului pentru bebelușul tău, aș fi mai mult decât bucuroasă să ne auzim la telefon. Poți de asemenea sa îmi lași un mesaj aici sau aici

sedinta-foto-bebelusi-nou-nascuti-bucuresti-madalina-vasile-01
Ședința foto nou-născut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugăm să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la mvphotography.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rugăm bifează mai jos: